Ljus från ovan vid Jennylunds friidrottsarena

Uppdraget

Sommaren 2018 invigdes Jennylunds friidrottsarena i Bohus. Anläggningen har utvecklats successivt och för att kunna användas större delen av året behövdes elbelysning. Vi fick totalentreprenaden.

Beställare: Ale kommun

Lösningen

Fyra stycken belysningsstolpar, 18 meter höga, försedda med armaturer byggdes klara på marken för att med helikopter lyftas på plats. Det var ett sätt för att undvika eventuella markskador som en mobilkran kan föra med sig.

Totalt omfattar uppdraget sex belysningsstolpar varav de fyra första sattes på plats under våren 2021. Det ställes krav på stor precision att från luften sänka de 704 kg tunga stolparna på plats.

De närliggande löparbanorna är känsliga. Modiga montörer löste uppgiften och nu lyser Jennylunds friidrottsarena när det som bäst behagar.

Andra referensprojekt

LSS-boende Nol

Serneke uppför ett nytt modernt LSS-boende för Ale kommuns räkning. Det består av två huskroppar med totalt 12 kompletta lägenheter med eget kök och badrum.

Se vad vi gjorde
Svenska Stenhus

Svenska Stenhus bygger, hyr ut och förvaltar hyreslägenheter och lokaler i Ale, Falköping, Skövde och Tidaholm. Nu var det dags för 70 nya lägenheter i centrala Alafors, våningshus i tre plan.

Se vad vi gjorde
Lägenheter i centrala Älvängen

På uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Alebyggen reser PJ Byggnads AB två fastigheter med totalt 78 nya hyresrätter på Änggatan i centrala Älvängen. I ett av husen blir det 27 så kallade trygghetsbostäder där det också ska finnas gemensamma utrymmen.

Se vad vi gjorde
Ett lysande parkeringshus

Ett toppmodernt och upplyst parkeringshus i Angered som skapar optimal trygghet under dygnets alla timmar.

Se vad vi gjorde