70 nya bostäder i Alafors

Uppdraget

Svenska Stenhus bygger, hyr ut och förvaltar hyreslägenheter och lokaler i Ale, Falköping, Skövde och Tidaholm. Nu var det dags för 70 nya lägenheter i centrala Alafors, våningshus i tre plan.

Beställare: Svenska Stenhus

Lösningen

Solgården är ett bostadsområde som växt i etapper under flera decennier. JiO har varit delaktiga från början och den senaste etappen innebar kompletta elinstallationer i samtliga lägenheter med allt från badrum, kök, allrum och sovrum. Området omfattas även av en del utebelysning samt installation av nyckelfria lås- och passagesystem med porttelefon. Uppdraget utfördes på entreprenad till Svenska Stenhus under två år.

Elinstallation

Kompletta elinstallationer i nybyggt flerbostadshus. En helhetslösning i samtliga lägenheter från elcentral till vägguttag och strömbrytare. Uppdraget omfattade också elinstallationer i kök och badrum, i vissa fall med tvättmaskin och torktumlare. Utomhusbelysning på balkonger, garage och gemensamma ytor ingick också i uppdraget.

Nätverk

I all nybyggnation är det standard att skapa goda förutsättningar för nätverk och digital kommunikation. På Solgården försågs samtliga lägenheter med flera nätverksuttag för att ge hyresgästen bra möjligheter att planera sin bostad.

Smarta lösningaar

Installation av Aptus nyckelfria låssystem som skapar en trygg och säkrare boendemiljö. Ett modernt system även med funktion som porttelefon och tvättstugebokning. Det är också möjligt att styra systemet via mobiltelefon.

Smart avläsning

I lägenheterna installerades ett M-bus system för individuell mätning av el, vatten och andra tjänster. Det är ett digitalt och modernt system för säker och stabil avläsning i respektive lägenhet.

Vad säger kunden?

Vi på Svenska Stenhus har ett långt förflutet med JiO. Det bygger på ett ömsesidigt förtroende, men också på leveransförmåga. JiO är en stabil och självständig partner som engagerar sig för att hitta kostnadseffektiva arbetssätt. De är alltid lösningsorienterade och klara på utsatt tid. Vi ser fram mot nya spännande projekt.
Mattias Olsson, VD, Svenska Stenhus

Andra referensprojekt

LSS-boende Nol

Serneke uppför ett nytt modernt LSS-boende för Ale kommuns räkning. Det består av två huskroppar med totalt 12 kompletta lägenheter med eget kök och badrum.

Se vad vi gjorde
Lägenheter i centrala Älvängen

På uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Alebyggen reser PJ Byggnads AB två fastigheter med totalt 78 nya hyresrätter på Änggatan i centrala Älvängen. I ett av husen blir det 27 så kallade trygghetsbostäder där det också ska finnas gemensamma utrymmen.

Se vad vi gjorde
Elbelysning vid Jennylunds friidrottsarena

För att få till året-runtbelysning vid Jennylunds friidrottsarena utan att skada kringliggande löparbana krävdes en höjdare till lösning.

Se vad vi gjorde
Ett lysande parkeringshus

Ett toppmodernt och upplyst parkeringshus i Angered som skapar optimal trygghet under dygnets alla timmar.

Se vad vi gjorde