Solceller

Just nu är det långa leveranser på växelriktare samt batterier så vi har valt att pausa att ta fram offerter på solcellsinstallationer.

Vi ser fram mot att hjälpa er så snart leveranstiderna känns säkrare.

Montage och installation av solcellspaneler är ett växande segment bland våra standarduppdrag.

Solcellspaneler för privatpersoner och företag

Att installera solcellspaneler på huset, kontoret eller industrifastigheten har visat sig vara en god affär. Sverige har fler soltimmar än många tror och dessutom gör vårt kalla klimat att verkningsgraden hos solcellerna höjs.

Utbudet av solcellspaneler är stort och det gäller att hitta rätt lösning för varje enskild fastighet. JiO är certifierade och godkända för installation av solcellspaneler. Vi hjälper er gärna att ta fram ett förslag. Vi levererar, monterar och driftsätter panelerna.

Nytt avdrag för solceller

Intresset för klimatsmarta energilösningar ökar bland svenska hushåll. Regeringen har dessutom beslutat att fortsätta förenkla och underlätta valet av miljövänliga alternativ. Från 1 januari 2021 får du göra ett skatteavdrag på 15 procent för investeringar i grön teknik. Skattereduktionen ersätter det som tidigare gick under namnet solcellsstöd. Det går inte att göra avdrag i efterhand, utan ska ske i samband med installationen. Därför ser vi till att skattereduktionen är gjord när du får din faktura. Det statliga bidraget gäller för installationer som genomförs och betalas från och med 1 januari 2021.

Sammanfattningsvis:

  • Staten ger 15% skattereduktion för nätanslutet solcellssystem och avser material och installation.
  • Installation av batteri för lagring av solenergi ges ett avdrag på 50%.
  • Avdraget får inte överstiga 50 000 kronor per år och per person.
  • Det går bra att begära avdrag flera gånger under året.

Det är Skatteverket som beslutar om avdraget, läs mer om Grön teknik hos Skatteverket.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor.